Transport Online - LNG-teruggaveregeling krijgt toch vervolg

LNG-teruggaveregeling krijgt toch vervolg

LNG-teruggaveregeling krijgt toch vervolg
14-02-2019 10:40 | Milieu | auteur Redactie

DEN HAAG - De regeling voor accijnsteruggave voor transportbedrijven met vrachtwagens die op LNG rijden krijgt een vervolg, zoals afgesproken in het voorlopige Klimaatakkoord. Staatssecretaris Menno Snel van Financiën bevestigde dit gisteren tijdens een Kamerdebat, meldt Transport en Logistiek Nederland (TLN) donderdag.

​​Eind vorig jaar werd bekend dat de bestaande LNG-teruggaveregeling, betaald door het ministerie van Financiën, plotseling afgeschaft werd. Volgens staatssecretaris Snel was die regeling niet doelmatig genoeg en kostte hij de overheid onevenredig veel geld. TLN en evofenedex gaven toen meteen aan dat dit een slecht idee is.​ 

"Afschaffing van de regeling bemoeilijkt de overstap naar bio-LNG en dupeert bedrijven die hun nek uitstaken door LNG-voertuigen te kopen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) besloot vervolgens een nieuwe regeling in het leven te roepen."

Regeling voor 2019 en 2020

Deze regeling is onderdeel van het voorlopige Klimaatakkoord dat in december afgesloten is. Het plan is dat de regeling in 2019 en 2020 een vervolg krijgt. Het ministerie van IenW komt daarmee ondernemers tegemoet met een verlenging van de regeling zodat de koplopers die hebben geïnvesteerd in LNG niet opeens worden gedupeerd. De regeling wil daarnaast de ontwikkeling van bio-LNG te stimuleren.

Hoe deze nieuwe regeling eruit gaat zien is nog niet bekend. De komende tijd gaat het ministerie van IenW in overleg met de sector over de nieuwe regeling.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions