Clicky


Boskalis tekent overeenkomst voor verkoop aandelenbelang in SAAM SMIT Towage

Boskalis tekent overeenkomst voor verkoop aandelenbelang in SAAM SMIT Towage
11-02-2019 10:00 | Offshore | auteur Redactie

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een overeenkomst getekend met SAAM S.A. (SAAM) voor de verkoop van zijn belang in SAAM SMIT Towage aan SAAM. Volgens de overeenkomst bedraagt de ondernemingswaarde van geheel SAAM SMIT Towage (100 procent) 560 miljoen dollar. Boskalis verwacht voor zijn belang in de joint venture 201 miljoen dollar in contanten te ontvangen.

De towage joint venture tussen Boskalis en SAAM werd in 2014 gevormd en had destijds betrekking op de respectievelijke havensleepactiviteiten in Brazilië, Panama, Mexico en Canada. Sindsdien heeft de joint venture haar positie met succes uitgebreid en zijn efficiencyverbeteringen evenals commerciële synergieën gerealiseerd. Tijdens gezamenlijke gesprekken hoe om te gaan met de meer competitieve marktomgeving zijn Boskalis en SAAM tot de conclusie gekomen dat een volledige verkoop van het Boskalis-belang aan SAAM het meest gunstig zou zijn voor beide partijen.

Boskalis zal op 7 maart 2019 zijn jaarresultaten 2018 presenteren. Boskalis verwacht dat in deze resultaten een impairment-last op de Harbour Towage joint ventures van naar verwachting circa 200 miljoen euro zal zijn inbegrepen, inclusief de reeds in het eerste halfjaar gerapporteerde impairment-last en de effecten van deze transactie.

De transactie wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten in de desbetreffende landen.