Grote brand in stallen met duizenden varkens in Biezenmortel

Grote brand in stallen met duizenden varkens in Biezenmortel [+foto's]
01-02-2019 17:32 | Binnenland | auteur ANP

BIEZENMORTEL - [update 23:45 uur] Bij de brand in de varkensstallen in Biezenmortel (Noord-Brabant) is het merendeel van de 3000 aanwezige varkens omgekomen, zo meldt de gemeente Haaren. Eerder vrijdagavond kreeg de brandweer de brand onder controle. Het nablussen gaat nog wel de hele nacht duren. Een dierenarts controleert het welzijn van de nog in leven zijnde varkens.

De brand in de boerderij aan de Winkelsestraat woedde in aan elkaar geschakelde stallen, waarvan er drie als verloren moeten worden beschouwd. Een vierde stal kon deels worden gered. In de stal waar wel rook in heeft gestaan, bekijkt een dierenarts "wat de kwaliteit van leven van de nog in leven zijnde varkens is", aldus de gemeente.

De politie meldt dat er geen strafrechtelijk onderzoek wordt gedaan naar de brand. "We hebben geen aanwijzing dat er een strafbaar feit is gepleegd."

De rookontwikkeling was heftig en de rook hangt laag vanwege mist en motregen. Vooralsnog zijn er geen asbestdeeltjes waargenomen. Mensen die in het gebied wonen wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Ook in de komende uren kunnen omwonenden last hebben van rook en stank.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden