Transport Online - HTM ontslaat twee sjoemelende medewerkers

HTM ontslaat twee sjoemelende medewerkers

HTM ontslaat twee sjoemelende medewerkers
01-02-2019 13:43 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DEN HAAG - Het Haagse openbaar vervoerbedrijf HTM ontslaat twee medewerkers omdat ze gesjoemeld hebben. Twee andere medewerkers zijn officieel berispt, heeft HTM vrijdag laten weten.

Het gaat om vier medewerkers van de afdeling controle en veiligheid. Eind vorig jaar ontving de directie van HTM informatie over vermeende misdragingen door enkele medewerkers van die afdeling. Een extern bureau onderzocht de zaak vervolgens.

Dat bureau concludeerde dat een van de nu ontslagen medewerkers de aanbesteding van een zevenjarig contract voor beveiligingsdiensten had geprobeerd te beïnvloeden. Hij deelde vertrouwelijke informatie met een beveiligingsbedrijf dat zich inschreef op deze aanbesteding. De andere medewerker die inmiddels is ontslagen, had een vergoeding ontvangen voor het inzetten van HTM-medewerkers voor de beveiliging van commerciële evenementen.

HTM heeft nu ook de aanbesteding van het contract voor beveiligingsdiensten in trams, bussen en op haltes gestaakt, omdat het bedrijf niet zeker weet of "alle fasen van deze aanbesteding correct zijn verlopen".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions