Sea-Watch 3 mag niet weg uit Catania

Sea-Watch 3 mag niet weg uit Catania
01-02-2019 13:39 | Buitenland | auteur ANP

CATANIA - Het omstreden schip de Sea-Watch 3 mag de Siciliaanse haven Catania voorlopig niet uitvaren omdat er "onregelmatigheden'' op het schip zijn geconstateerd bij een een inspectie. Dit heeft de kustwacht gemeld volgens het Italiaanse persbureau ANSA.

Het schip was met onder anderen 47 migranten aan boord na een lange tocht en na dagenlang voor de kust bij Syracuse voor anker te hebben gelegen, de haven van Catania binnengevaren. Dat mocht nadat de Italiaanse regering de verzekering van en aantal Europese landen had gekregen dat ze vrijwel alle migranten overnemen. Donderdag zijn ze van boord gegaan.

Volgens kustwacht zijn er veiligheidsvoorschriften ten aanzien van de navigatie overtreden en is er respectloos omgegaan met het milieu op zee.

De Italiaanse regering beschouwt de acties van de bemanning, waarbij vlak voor de Libische kust migranten op zee worden opgepikt, niet als reddingsoperaties. Rome stelt dat het met een tocht van meer dan 500 kilometer naar het noorden om een vorm van mensensmokkel gaat. De Duitse organisatie die het schip exploiteert, stelt dat het vluchtelingen redt die op zee in nood verkeren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden