Clicky


'Oppassen voor gladheid door sneeuw'

'Oppassen voor gladheid door sneeuw'
01-02-2019 08:36 | Weer en Verkeer | auteur ANP/WEERONLINE

DEN HAAG - Het verkeer moet vrijdagochtend rekening houden met gladheid door bevriezing of sneeuw. Daarvoor waarschuwt de ANWB. De verkeersinformatiedienst van Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers die in een sneeuwbui terechtkomen de snelheid aan te passen, wat meer afstand te houden en te proberen niet onnodig te remmen of onverwachte stuurbewegingen te maken.

Het sneeuwfront waar Nederland vrijdag mee te maken heeft, trekt tijdens de ochtendspits noordwaarts. Rond middernacht begon het volgens Weeronline in Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Limburg te sneeuwen en de sneeuwzone trok in de loop van de nacht naar de Randstad en Gelderland.

Tijdens de vroege ochtendspits kan het nog een beetje sneeuwen in het midden van het land, maar daarna trekt de sneeuw noordwaarts, aldus Weeronline. Later vrijdagochtend valt vooral in de Kop van Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen nog een tijdje lichte sneeuw.

Code geel

De hoeveelheid sneeuw die is gevallen of nog valt, is niet enorm. Op veel plaatsen valt volgens Weeronline hooguit een centimeter sneeuw, hier en daar kan het twee centimeter zijn.

Het KNMI waarschuwt met code geel voor gladheid door sneeuw(resten) en bevriezing van natte weggedeelten. De NS laat vanwege de sneeuwval tot 10.00 uur minder treinen rijden in het oosten en zuidoosten van Nederland en tussen Amsterdam en Eindhoven.