Clicky

 
Transport Online - Ook komende dagen hinder door winter

Ook komende dagen hinder door winter

Ook komende dagen hinder door winter
31-01-2019 19:09 | Weer en Verkeer | auteur ANP

UTRECHT - Het verkeer moet in het hele land de komende dagen rekening houden met hinder door de winterse omstandigheden, adviseert Rijkswaterstaat. Al in de nacht van donderdag op vrijdag begint het te sneeuwen in het zuiden en dat trekt vrijdagochtend door naar het noorden. Vooral in de ochtendspits kan dat voor narigheid zorgen.

Het KNMI heeft voor het hele land nog steeds code geel uitgeroepen. Er blijft voorlopig ook kans op bevriezing van natte weggedeelten. NS en ProRail hebben voor vrijdagmorgen de dienstregeling aangepast. Tot 10.00 uur rijden er minder treinen in het oosten en zuidoosten van het land. Ook rijden er minder intercity’s tussen Amsterdam en Eindhoven.

Van Rijkswaterstaat staan 1200 medewerkers, 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers paraat om de snelwegen sneeuwvrij te krijgen. Met al dit materieel leggen de strooiwagens, binnen twee uur, 10.000 km af om alle snelwegen, inclusief op- en afritten en verzorgingsplaatsen van zout te voorzien. Deze winter is tot nu toe ruim 44 miljoen kilo zout gestrooid.

Foto's

  • Hurkmans
    Hurkmans

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions