easyJet en vakbond VNC sluiten cao

easyJet en vakbond VNC sluiten cao
31-01-2019 17:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

SCHIPHOL - easyJet, de op een na grootste luchtvaartmaatschappij op Schiphol, en Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) hebben een definitieve cao vastgesteld na het bereiken van een principeakkoord in 2018. Dit is de eerste cao voor het easyJet-cabinepersoneel dat op de basis Schiphol werkt.

In elk land waar easyJet een basis heeft, werkt personeel op lokale contracten met specifieke arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid naar gelang het nationale stelsel. Ook werkt easyJet samen met lokale vakbonden, zoals in Nederland met VNC, om tot goede afspraken te komen zodat personeel eerlijk en consistent beloond wordt. De cao-afspraken zorgen ervoor dat easyJet duurzaam aan de toekomst op Schiphol kan bouwen en bieden het easyJet-cabinepersoneel de zekerheid dat er goede arbeidsafspraken zijn gemaakt.

William Vet, Country Manager easyJet Nederland, zegt in een reactie: “Ik ben ontzettend blij voor ons cabinepersoneel dat er een goede cao is afgesloten met vakbond VNC en dat de laatste details ook rond zijn. Onze medewerkers zorgen ervoor dat de basis van easyJet op Schiphol een succes is en dat onze passagiers het prettig vinden om met ons te reizen. Dit cao-akkoord biedt een goede basis om dit succes de komende jaren door te zetten.”

Ron Sneijder, voorzitter easyJet sectie van VNC, zegt in een reactie: “Wij zijn ontzettend blij dat easyJet heeft ingezien dat samenweking met de VNC goed is voor het cabinepersoneel en easyJet. Door goede afspraken te maken met de VNC wordt er voor gezorgd dat er een stabile workforce is in Amsterdam. In een zeer korte tijd hebben we de werkvoorzieningen in Amsterdam kunnen verbeteren en hopen dat in de toekomst deze samenwerking goed te stand blijft staan.”

De cao-afspraken gaan met terugwerkende kracht in per 1 april 2018. In de cao zijn onder andere afspraken gemaakt over beloning, pensioen en ziekteverlof. Sinds de opening van de basis op Schiphol in 2015 werkte het cabinepersoneel van easyJet op contracten die aan Nederlandse wet- en regelgeving voldoen.

Op Schiphol werken meer dan 300 piloten en cabinepersoneel voor easyJet die in dienst zijn op basis van Nederlandse contracten. In 2018 zijn meer dan 70 nieuwe cabinepersoneelsleden aangetrokken op de basis Schiphol. Zij starten allemaal hun carrière op Schiphol met Nederlandse contracten. Zij kunnen op een later moment in hun carrière ook gaan werken op een van de andere easyJet-bases in Europa.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,765
Diesel1,465

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden