Clicky

 
Transport Online - Lineas verankert aanwezigheid in Rotterdamse haven

Lineas verankert aanwezigheid in Rotterdamse haven

Lineas verankert aanwezigheid in Rotterdamse haven
31-01-2019 17:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BRUSSEL - Lineas startte deze maand met shunting activiteiten in Maasvlakte-West en zet hiermee voet aan de grond in de Rotterdamse haven. Ter plaatste werden drie locomotieven in gebruik genomen die in de toekomst hogere volumes kunnen bolwerken. 

Sinds 2 januari 2019 verzorgt Lineas shunting activiteiten in Maasvlakte-West. Vanuit dit industriegebied rijdt Lineas ook de last mile van en naar Maasvlakte en Botlek. Lineas beschikt over de lokale kennis om alle belangrijke terminals te bedienen en biedt verladers en producenten oplossingen op maat om hun activiteiten ter plaatse te vergemakkelijken. 

Lineas verzekert verder de aansluiting via Rotterdam naar Antwerpen, waar kleinere spoorvolumes in het Green Xpress Network kunnen doorgezet worden in directe treinen naar verschillende internationale bestemmingen. Zo kunnen goederen vanuit de Randstad onder meer naar het Ruhrgebied, Saksen, Zwitserland, Frankrijk, Oost-Europa Balkan, Scandinavië en andere Europese bestemmingen vervoerd worden.

Lineas locomotieven in Rotterdam

Voor de nieuwe activiteiten in Nederland zet Lineas drie G1206 locomotieven in. Deze krachtige locomotieven beschikken over de ETCS die nodig is om te rijden in Nederland en zullen in de toekomst hogere volumes transport kunnen opvangen. Om de aanwezigheid in de Rotterdamse haven wat luister bij te zetten, werd de eerste locomotief (nr. 5001511) volledig in Lineas kleuren gestoken.   
Naast deze G1206 locomotieven beschikt Lineas nog over een 24 andere diesellocomotieven en 48 elektrische locomotieven die ook in Nederland toegelaten zijn.

“Dankzij de nieuwe activiteiten en onze locomotieven hebben we nu echt onze aanwezigheid in de Rotterdamse haven verankerd,” vertelt Matthias Herrebosch, Director of Commercial Operations bij Lineas.

“Zowel de shunting en last mile-activiteiten als het vervoer vanuit Rotterdam naar verschillende internationale bestemmingen zijn een voorbeeld van de intensieve expansie van Lineas als aanbieder van kwalitatieve, betrouwbare en milieuvriendelijke logistieke oplossingen in Europa.”  

 

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions