Clicky

 
Transport Online - 'Theatergroep Verleiders schendt zelf privacywet'

'Theatergroep Verleiders schendt zelf privacywet'

'Theatergroep Verleiders schendt zelf privacywet'
31-01-2019 11:38 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Theatercollectief De Verleiders gaat hun website aanpassen en inrichten volgens de AVG-wet. Dat heeft een woordvoerder donderdag laten weten.

Het gezelschap, dat nu in de theaters staat met een voorstelling over privacy, kwam donderdag voor de tweede maal deze week onder vuur te liggen. De acteurs voerden maandagavond een sketch op in het programma De Wereld Draait Door die werd gepresenteerd als een serieus gesprek over het onderwerp. De onwaarheden en ongefundeerde uitspraken die in dit gesprek werden gedaan, leidden tot een stortvloed van kritiek door tech-experts én minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken.

BNR meldde donderdag dat De Verleiders zelf op hun website de privacywet overtreden door cookies te plaatsen waardoor bezoekers van de website 'gevolgd' kunnen worden. Dit werd niet aangegeven aan bezoekers van de website, iets dat volgens Nederlandse en Europese wetgeving wel zou moeten.

Doel bereikt

"In het kader van de campagne hebben De Verleiders hun website ingericht met trackingspixels van Facebook, Twitter en Google", bevestigt een woordvoerder van het collectief. "Via deze pixels kunnen bezoekers van de website met advertenties op zowel Facebook, Twitter en Google benaderd worden." Dit is volgens haar gedaan "om bewustwording te creëren over welke informatie je achterlaat en hoe dit voor commerciële doeleinden ingezet kan worden."

Zij voegt er aan toe dat met de publicatie van BNR "ons doel is bereikt. Nu dit openbaar is, zullen wij onze website inrichten volgens de AVG-wet."

Niet alleen De Verleiders overtreden de cookiewet trouwens. Uit recent onderzoek van NU.nl blijkt dat vrijwel alle grote gamebedrijven in Nederland zich niet aan de Nederlandse en Europese regels op dit gebied houden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions