Transportondernemers melden toename boetes voor accessoires in cabine

Transportondernemers melden toename boetes voor accessoires in cabine
31-01-2019 10:47 | Overtredingen | auteur Redactie

ZOETERMEER - Transport en Logistek Nederland meldt donderdag dat handhavers in binnen- en buitenland extra lijken te controleren op het zicht vanuit vrachtwagencabines. Diverse ondernemers hebben al aangegeven hoge boetes te hebben ontvangen omdat het zicht van de chauffeur door de ruiten van de cabine werd beperkt door accessoires.

"​Gordijnen, naamborden en apparatuur op het dashboard belemmeren het zicht van de chauffeur met alle veiligheidsrisico’s van dien", zegt TLN. "De wetgever stelt dat de chauffeur tijdens het rijden vrij zich moet hebben door voor- en zijruiten en de spiegelbezetting- en instelling correct moet zijn. Het gebruik van erkende camerasystemen is hierbij toegestaan."

"TLN begrijpt dat chauffeurs hun cabine naar wens willen inrichten maar heeft ook begrip voor de controles op accessoires die het directe zicht vanuit de cabine belemmeren. Verkeersveiligheid staat immers hoog in het vaandel van TLN en haar leden. TLN beveelt daarom aan uw eigen voertuig(en) te checken op accessoires die het moeilijker maken goed naar buiten te kunnen kijken, voordat handhavers daarop beboeten. Een geldboete is zonde, een ongeval is onherroepelijk."Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden