Presentatie onderzoek chroom-6 in NS-treinen

Presentatie onderzoek chroom-6 in NS-treinen
31-01-2019 09:23 | Algemeen | auteur ANP

TILBURG - Een commissie die op verzoek van de gemeente Tilburg onderzoek heeft gedaan naar de toepassing van het gevaarlijke antiroestmiddel chroom-6 in verflagen van oude treinen presenteert donderdag de resultaten. De gemeente heeft opdracht gegeven voor het onderzoek omdat langdurig werklozen verplicht aan het werk werden gezet op de NS-werkplaats in Tilburg. Ze schuurden oude treinstellen en veel betrokkenen kampen sindsdien met gezondheidsklachten.

In totaal hebben tussen 2004 en 2012 achthonderd werklozen meegedaan aan het integratieproject. Op verzoek van de commissie heeft het RIVM onderzocht of er een verband is tussen de blootstelling aan chroom-6 op de NS-werkplaats en de ziekteverschijnselen. De commissie oordeelt onder andere of er voldoende beschermingsmaatregelen zijn getroffen.

Burgemeester Theo Weterings van Tilburg neemt het onderzoek donderdagochtend in ontvangst. In het stadion van voetbalclub Willem II worden de resultaten ook aan de betrokkenen uitgebreid gepresenteerd.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,473

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden