Transport Online - Aanrijdingen door sneeuw en gladheid [+foto's]

 


Aanrijdingen door sneeuw en gladheid

Aanrijdingen door sneeuw en gladheid [+foto's]
31-01-2019 09:12 | Ongevallen | auteur ANP

DEN HAAG - [update 10:08 uur] De afrit Zoetermeer-Centrum op de A12, Den Haag-Utrecht, blijft nog een groot deel van de ochtend afgesloten na een kettingbotsing. Vermoedelijk speelden de sneeuw en gladheid daarbij een rol. Twee gewonden zijn volgens de politie naar het ziekenhuis gebracht, eerder was sprake van drie. In de ochtendspits botsten tussen de 25 en 30 auto's tegen elkaar op de afrit.

Overal in Nederland waren er in de ochtendspits aanrijdingen op de (snel)wegen. In de meeste gevallen bleef het bij blikschade. De sneeuwval leidde op de A2 in Limburg tot 20 kilometer file.

In het hele land geldt code geel. Het KNMI heeft deze waarschuwing afgekondigd vanwege gladheid door sneeuw, bevriezing van natte weggedeelten en plaatselijk dichte mist.

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers om de snelheid aan te passen en afstand te houden. De gladheid is heel plaatselijk. "Sinds woensdag 19.00 uur is in het land ruim 5,2 miljoen kilo zout gestrooid'', aldus een woordvoerster. Door het winterse weer heeft het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) rijexamens uitgesteld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden