Transport Online - Afdeling bestuursrechtspraak wil uitleg over regels voor bevoorrading LPG-tankstation Purmerend

 


Afdeling bestuursrechtspraak wil uitleg over regels voor bevoorrading LPG-tankstation Purmerend

Afdeling bestuursrechtspraak wil uitleg over regels voor bevoorrading LPG-tankstation Purmerend
30-01-2019 10:29 | Transport | auteur Redactie

PURMEREND - De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft vandaag, woensdag 30 januari 2019, in een zaak die zij in behandeling heeft, zogenoemde prejudiciële vragen gesteld aan het Hof van Justitie in Luxemburg. De zaak gaat over een tankstation in Purmerend dat ook LPG verkoopt. Volgens een omwonende zouden Nederlandse veiligheidsvoorschriften over de wijze waarop het tankstation moet worden bevoorraad met LPG niet mogen worden opgenomen in de vergunning voor dat tankstation. Zulke voorschriften zouden in strijd zijn met het Europese recht.

Prejudiciële vragen

De Afdeling bestuursrechtspraak moet in deze zaak dus beoordelen of een vergunning voor een LPG-tankstation voorschriften mag bevatten over de wijze van bevoorrading. Het gaat om voorschriften waarin staat dat voor het bevoorraden alleen tankwagens mogen worden gebruikt die hittewerende bekleding en een ‘verbeterde’ vulslang hebben. 

De Afdeling bestuursrechtspraak wil ten eerste van het Hof van Justitie weten of het voorschrift over de hittewerende bekleding in strijd is met de Europese richtlijn voor vervoer van gevaarlijke goederen. 

Verder wil zij weten of de nationale rechter mag uitgaan van de rechtmatigheid van vergunningvoorschriften die in strijd zijn met het Europese recht, maar inmiddels definitief zijn geworden en niet meer juridisch kunnen worden aangevochten.

Schorsing behandeling

De Afdeling bestuursrechtspraak schorst de verdere behandeling van deze zaak in afwachting van de antwoorden van het Hof in Luxemburg. Daarna zal de Afdeling bestuursrechtspraak de behandeling voortzetten en uiteindelijk een definitieve uitspraak doen in deze zaak. Dat geldt ook voor de behandeling van de zaak over het bestemmingsplan voor het LPG-tankstation.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden