Clicky


Politiebond wil snelle aanpak problemen dienstvoertuigen en wapenstok

Politiebond wil snelle aanpak problemen dienstvoertuigen en wapenstok
30-01-2019 10:21 | Binnenland | auteur E. van der Wal-de Vries

LEUSDEN - Onvoorziene problemen met aangeschafte materialen, zoals de nieuwe dienstvoertuigen en wapenstok. Wordt er mogelijk te veel gekeken naar efficiëntie en kosten en te weinig naar kwaliteit, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid? Dat vragen collega’s die de afgelopen maanden hun zorgen deelden met de ACP zich af.

De ACP wil van de ondernemingsraad (COR) weten of de COR zich herkent in dit verontruste beeld en welke acties worden ondernomen om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen. "Ook moeten de huidige problemen worden aangepakt aan de hand van ervaringen uit de praktijk", aldus de ACP.

"Politiemedewerkers moeten erop kunnen vertrouwen dat de werkgever hen uitrust met goede materialen, waardoor zij hun werk naar behoren en veilig kunnen doen. Dat is een vereiste. Toch gebeurt het steeds vaker dat collega’s problemen ervaren met nieuwe materialen."

Recent bleek dat de nieuwe wapenstok makkelijk van de riem los te rukken is, de nieuwe Mercedes-dienstvoertuigen zeer krap zijn en rugklachten veroorzaken bij langere agenten, de nieuwe ME-flexbussen snel overbeladen zijn en bovendien vanwege het lichte ontwerp onvoldoende veiligheid bieden in ME-situaties. Dit zijn nog maar enkele van de vele klachten die de ACP en andere bonden afgelopen maanden ontvingen.

Er zou te veel worden gekeken naar efficiëntie en kosten en te weinig naar kwaliteit, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.