Omgevingsraad komt met advies over toekomst van luchthaven Schiphol

Omgevingsraad komt met advies over toekomst van luchthaven Schiphol
29-01-2019 19:37 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - De Omgevingsraad Schiphol komt woensdag met een advies over de toekomst van de luchthaven, meldde de raad dinsdag. Op veel punten was al overeenstemming bereikt tussen de deelnemers van het adviesorgaan, maar voor de omwonenden blijft de groei van de luchthaven een heet hangijzer.

De omwonenden houden eraan vast dat tot 2023 Schiphol niet mag uitbreiden, zegt Kees van Ojik, die namens de bewoners onderhandelde binnen de Omgevingsraad. Tijdens een laatste vergadering voordat het advies verschijnt, moet duidelijk worden hoe de andere partijen binnen de Omgevingsraad hierop reageren en hoe het advies aan minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) precies zal luiden.

In een conceptrapport over de gevolgen van de groei van Schiphol staat dat het vliegveld kan groeien van het huidige maximum van 500.000 naar 540.000 vliegbewegingen per jaar zonder dat afbreuk wordt gedaan aan bestaande regels voor geluidshinder en luchtvervuiling.

President-directeur van Schiphol Dick Benschop kondigde bij de verschijning van dit rapport aan dat de luchthaven "gematigd en gecontroleerd" wil doorgroeien, maar betrokkenen zetten vraagtekens bij de conclusies van het rapport.

Voorzitter Hans Alders van de Omgevingsraad Schiphol, waarin naast omwonenden de luchtvaartsector, het bedrijfsleven, overheden en de milieubeweging zitten, zal woensdag het advies presenteren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden