Transport Online - Vrachtwagenchauffeur krijgt negen maanden cel voor beperkte rol in cocaïnesmokkel

Vrachtwagenchauffeur krijgt negen maanden cel voor beperkte rol in cocaïnesmokkel

Vrachtwagenchauffeur krijgt negen maanden cel voor beperkte rol in cocaïnesmokkel
29-01-2019 19:24 | Overig | auteur Redactie

ZWOLLE - Een 41-jarige man uit Breda en een 57-jarige man uit Oosterhout zijn voor hun beperkte rol in de smokkel van een partij cocaïne veroordeeld tot een celstraf van negen maanden, waarvan vier maanden en vier dagen voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. In de haven van Antwerpen vond de douane op 15 september 2017 zo’n 3.800 kilo cocaïne in een container. Dat leidde tot de arrestatie van de twee mannen.

De 41-jarige reed als vrachtwagenchauffeur een klein deel van de cocaïne, 500 gram, van de haven in Antwerpen naar een loods in Breda. De 57-jarige man was de eigenaar van de loods. De rechtbank spreekt de mannen vrij van het zwaardere feit van medeplegen van de cocaïnesmokkel. Daarvoor is hun rol veel te beperkt, zo blijkt uit het dossier, meldt de rechtbank.

Vanwege hun kleinere aandeel in het geheel en omdat zij nog nooit eerder zijn veroordeeld, vallen hun straffen fors lager uit dan geëist was door de officier vanjustitie. Die ging uit van medeplegen en vroeg om celstraffen van negen jaar voor de chauffeur en zes jaar voor de 57-jarige.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions