Transport Online - Woensdag minder treinen vanwege sneeuw

Woensdag minder treinen vanwege sneeuw

Woensdag minder treinen vanwege sneeuw
29-01-2019 16:04 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Vanwege de verwachte sneeuwval rijden woensdag minder treinen dan op een gewone werkdag. De Nederlandse Spoorwegen en ProRail hebben dat dinsdag laten weten.

Op veel plekken rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. 80 procent van de treinen blijft rijden en waar mogelijk worden treinen verlengd.

"NS en ProRail nemen het zekere voor het onzekere en passen de dienstregeling aan. Door de dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen'', aldus de bedrijven. "Voor NS en ProRail is het belangrijk dat reizigers zo veilig en betrouwbaar mogelijk kunnen reizen met de trein, ook als het slecht weer is.''

Ondanks de aangepaste dienstregeling, kan het winterse weer volgens de NS tot hinder en langere reistijden leiden voor treinreizigers. Reizigers krijgen het advies om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

ProRail houdt extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand om eventuele problemen snel op de lossen. NS zet extra medewerkers in op stations en in de treinen om reizigers te helpen.

Vorige week dinsdag reden er ook minder treinen vanwege de sneeuw.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions