Transport Online - KLM schrapt vluchten vanwege verwachte sneeuw

KLM schrapt vluchten vanwege verwachte sneeuw

KLM schrapt vluchten vanwege verwachte sneeuw
29-01-2019 15:54 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 17:31 uur] De KLM heeft voor woensdagochtend twintig vluchten geschrapt vanwege het verwachte winterse weer. In de Randstad wordt in de ochtenduren flink wat sneeuw verwacht.

KLM raadt reizigers aan om de status van hun vlucht woensdag goed in de gaten te houden. De luchtvaartmaatschappij monitort het weer voortdurend.

Schiphol houdt ook rekening met het winterse weer. De luchthaven heeft materieel en mensen paraat staan die kunnen worden ingezet om onder meer de start- en landingsbanen schoon te houden als er veel sneeuw valt.

Rotterdam The Hague Airport heeft ook mensen standby voor de sneeuwschuivers als dat nodig is. Het vliegverkeer op de luchthaven moest vorige week tijdelijk worden opgeschort vanwege de sneeuwval. "We wachten af hoe en wat morgen met de sneeuw. We zitten op dit moment ook in een rustige periode dus er staan niet veel vluchten gepland'', aldus een woordvoerster.

In Frankrijk wordt dinsdagavond al sneeuw en ijzel verwacht. Op de Parijse luchthaven Orly wordt daarom vanaf 20.00 uur een op de drie vluchten geschrapt, liet de Franse luchtverkeersleiding weten. Of er ook woensdag nog vluchten geannuleerd worden, is nog niet duidelijk. Volgens weerberichten houdt de winterstorm rond Parijs aan tot het middaguur op woensdag.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions