Transport Online - Van Velsen Rally Sport gaat opnieuw de uitdaging aan in Morocco Dessert Challenge

Van Velsen Rally Sport gaat opnieuw de uitdaging aan in Morocco Dessert Challenge

Van Velsen Rally Sport gaat opnieuw de uitdaging aan in Morocco Dessert Challenge
29-01-2019 09:36 | Algemeen | auteur Redactie

STOMPWIJK - Na het succes in de Afrika Eco Race heeft teameigenaar Aad van Velsen bekendgemaakt dat het team in april gaat deelnemen aan de Morocco Desert Challenge (MDC).

Deze rally bestaat uit acht etappes van totaal 3.000 km door het meest uitdagende landschap van Marokko. Het deelnemersveld van de MDC, het grootste in haar geschiedenis, bestaat uit heel veel motoren, quads, auto’s, svv’s en meer dan 40 trucks waarvan tegen de 30 uit Nederland. Daarmee word het vermoedelijk de grootste rally van de wereld. Voor Aad is zijn tweede deelname aan deze rally weer een compleet nieuwe uitdaging. “Ik wil mij in Marokko zeker nog wel verbeteren.”

“Ik ben er enorm trots op dat we in de Africa Eco Race zo’n mooi resultaat hebben behaald. Vooral in het zware zand en de duinen van Mauritanië voelde ik mij als een vis in het water” vertelt Aad.

“Ik had er gelijk al het gevoel dat we hier wel eens een goed resultaat zouden kunnen gaan halen. Mijn Ginaf Rally Truck is ooit gebouwd om hier maximaal te kunnen presteren en we wisten al snel dat we mee konden strijden voor dagzeges. We waren meer dan eens de snelste truck op de piste. Maar het blijft een mechanische sport en helaas hebben we te maken gekregen met een paar problemen die ons zicht op het podium liet verdwijnen. Ik was er echter meer dan ooit van overtuigd dat we in deze rally een etappe konden winnen en hoe mooi is het dat we als eerste finishten in de laatste etappe en ook nog eens met zo’n enorme voorsprong op de rest van de trucks! En dat in de etappe bij het legendarische “Lac Rose”, de bekendste etappe uit de rally wereld.”

Maar ondanks dit succes ziet Aad nog voldoende mogelijkheden om zich te kunnen verbeteren. “We hebben gemerkt dat we vooral in Marokko bezig waren om in ieder geval aan te kunnen blijven haken bij de top van het klassement. Marokko kent een compleet andere ondergrond dan Mauritanië. Het terrein in Marokko is toch wat ruiger met meer scherpe stenen en verraderlijke bulten en kuilen, maar ook de droge rivierbeddingen en smalle bergpassen vragen om veel technisch vaardigheid. Je kan hier heel gemakkelijk banden stuk rijden of schade oplopen aan je ophanging en aandrijflijn. We hebben zorgvuldig gereden en daardoor op de piste geen tijd verloren met bandenwissels of reparaties door schade. Maar ik zal hier toch echt meer snelheid moeten gaan vinden om meer naar voren te komen in het grote en sterke deelnemersveld van de MDC.”

De trucks zijn afgelopen week al teruggekomen in Stompwijk en dat geeft het team hopelijk voldoende tijd om het materiaal in topconditie te brengen voor de MDC. “Ik heb een geweldig team, zowel in de rallytruck als in de assistentie. We kijken allemaal terug op een geweldige rally en in die goede sfeer gaan we ook met z’n allen toewerken naar de MDC. De rallytruck zal worden geïnspecteerd en daarna gaan we zo snel mogelijk aan het werk om alles klaar te krijgen voor de rally. De MDC wordt de zevende rally voor Aad en hij wil zich zelf verder door ontwikkelen en verbeteren en kan niet wachten om weer te gaan starten. “Ik weet het, we zijn net pas weer een beetje bijgekomen van de Africa Eco Race, maar ik sta echt al weer te popelen om met dit team ook deze uitdaging aan te gaan.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions