Clicky

 
Transport Online - 86 vrachtwagenchauffeurs krijgen rijverbod vanwege alcohol tijdens Duitse controle

86 vrachtwagenchauffeurs krijgen rijverbod vanwege alcohol tijdens Duitse controle

86 vrachtwagenchauffeurs krijgen rijverbod vanwege alcohol tijdens Duitse controle
28-01-2019 11:48 | Buitenland | auteur Redactie

HESSEN - In de Duitse deelstaat Hessen heeft de politie zondagavond vanaf 18:00 uur een grote controle gehouden bij de verschillende parkeerplaatsen op het gebruik van alcohol door vrachtwagenchauffeurs. In totaal 1415 chauffeurs werden gecontroleerd. 225 daarvan hadden alcohol genuttigd. In totaal 86 vrachtwagenchauffeurs hadden zo veel alcohol genuttigd dat zijn niet aan hun rit mochten beginnen na het zondagsrijverbod dat om 22:00 uur eindigde.

In totaal 300 politieagenten werden ingezet om deze controle uit te voeren.

Op een parkeerplaats bij Darnstadt werd een chauffeur van een tankwagen geladen met salpeterzuur eveneens een blaastest afgenomen. Hij blies1,58 promille alcohol terwijl een chauffeur van een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen helemaal geen alcohol mag nuttigen.

Om te vorokomen dat de chauffeurs alsnog zouden vertrekken werden vrachtwagens aan de ketting gelegd, werden documenten en voertuigsleutels in beslag genomen.

"Aan het einde van het rijverbod op zondag rond 22:00 uur hebben veel vrachtwagenchauffeurs hun wekelijkse rusttijd erop zitten en zetten ze hun reis voort," zei de politie in een verklaring. Vaak zouden chauffeurs onder invloed zijn van verdovende middelen zoals alcohol. "Deze chauffeurs vormen een aanzienlijk risico voor de verkeersveiligheid en brengen niet alleen hun eigen gezondheid en leven in gevaar, maar ook die van alle andere weggebruikers."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions