Transport Online - Pand in Den Haag ingestort, grote ravage en twee gewonden [+foto's]

Pand in Den Haag ingestort, grote ravage en twee gewonden

Pand in Den Haag ingestort, grote ravage en twee gewonden [+foto's]
27-01-2019 17:23 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Hulpverleners hebben twee personen uit het puin gehaald van een deels ingestort pand in de Jan van der Heijdenstraat in het Laakkwartier in Den Haag. De brandweer houdt er rekening mee dat er nog meer mensen onder het puin liggen en zoekt daarom verder in het gebouw van drie woonlagen. De brandweer vermoedt dat het pand is ingestort door een gasexplosie.

Het is onbekend hoe de personen die uit het gebouw zijn gehaald er aan toe zijn. Zij zijn overgedragen aan de ambulance.

Na het instorten van het pand zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat de hulpverlening niet zo makkelijk is omdat ook panden die aan het ingestorte gebouw grenzen, zijn beschadigd. Ze zijn instabiel geraakt.

Van een van de huizen naast het ingestorte pand zijn alle ruiten gesneuveld door de ontploffing. De ravage is enorm. Glasscherven liggen op tientallen meters afstand van het ingestorte bouw. Bewoners van beschadigde panden naast het ingestorte gebouw zijn geëvacueerd.

Een inwoner van de Drebbelstraat woont dicht bij het huis dat door de explosie instortte. "Ik heb geluk dat ik op het moment van de ontploffing bij de buren zat. Want mijn raam is door de explosie gesneuveld. Bij de andere inwoners van de straat is dat niet gebeurd. Zij hadden dubbelglas en ik niet. Ik ga dat nu ook maar nemen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions