Transport Online - Peter Appel Transport neemt mogelijk transportactiviteiten Kuehne + Nagel over

Peter Appel Transport neemt mogelijk transportactiviteiten Kuehne + Nagel over

Peter Appel Transport neemt mogelijk transportactiviteiten Kuehne + Nagel over
26-01-2019 15:52 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

VEGHEL - Half april 2019 zal, zoals het er nu naar uitziet, Peter Appel Transport de transportactiviteiten van Kuehne + Nagel overnemen. Dat heeft de directie van Kuehne + Nagel zaterdag aan haar personeel bekendgemaakt. Het gaat volgens Kuehne+Nagel echter vooralsnog om een voornemen tot overname.

De OR en de vakbonden zijn, volgens een interne memo aan het personeel die Transport Online in haar bezit heeft, nauw betrokken bij de overname.

"Peter Appel Transport B.V. heeft een sterke marktpositie, veel ervaring in FMCG en is financieel gezond. We zien haar daarom als goede partner voor Kuehne + Nagel, voor onze medewerkers en voor onze klanten. Deze voorgenomen samenwerking gaan we daarom met veel vertrouwen tegemoet", aldus de directie.

Wanneer het voorgenomen besluit uitmondt in een daadwerkelijke overname dan zal het wagenpark van de Business Unit Transport van Kuehne + Nagel overgaan naar Peter Appel Transport. De transportactiviteiten zullen eveneens op een nader te bepalen datum overgaan naar Peter Appel Transport.

Voor de medewerkers van de Business Unit Transport zal dit betekenen dat iedereen die direct gelieerd is aan de transportactiviteiten automatisch mee over gaat naar Peter Appel Transport met behoud van de arbeidsvoorwaarden. Juridisch is namelijk bepaald dat de rechten en plichten uit de huidige arbeidsovereenkomst mee over gaan.

In december 2018 kondigde Kuehne+Nagel aan haar transportactiviteiten af te stoten en op zoek te gaan naar een overnamekandidaat. Deze lijkt zij nu in Peter Appel Transport gevonden te hebben.

Volgens Kuehne + Nagel ligt de reden voor het afstoten van het transport in het feit dat "de dynamiek in de transportmarkt, toenemende concurrentie en prijsontwikkelingen zorgen voor uitdagingen in de Business Unit (BU) Transport. Wij hebben te maken met onvoldoende transportvolumes en daardoor een blijvend gebrek aan backloads. We zijn de afgelopen jaren de nodige verbetertrajecten gestart om dergelijke uitdagingen binnen de BU Transport het hoofd te bieden, maar deze hebben niet geleid tot de gewenste en voor onze organisatie noodzakelijke, resultaten".

Foto's

 • J.Roeland
  PETER APPEL
 • TRUCKSPOT DRACHTEN
  peter appel
 • J.Roeland
  PETER APPEL
 • J.Roeland
  PETER APPEL

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen