Spaanse peuter Julen dood in de put aangetroffen

Spaanse peuter Julen dood in de put aangetroffen
26-01-2019 09:13 | Buitenland | auteur ANP

TOTALÁN - Spaanse reddingswerkers hebben de peuter Julen dood teruggevonden. Hij werd rond 01.25 uur gevonden, meldt de Spaanse krant El Pais. Het tweejarige jongetje zat al dagen vast nadat hij zondag 13 januari in Totalán, vlakbij Málaga, in een boorput was gevallen die bijna 110 meter diep is.

De pogingen om de jongen terug te vinden stuitten keer op keer op problemen, vanwege het harde gesteente. Zaterdag bereikten de reddingswerkers de plek op ongeveer zeventig meter onder de grond waar Julen al die tijd heeft vastgezeten.

Om daar te komen werd een nieuwe tunnel gegraven, omdat de boorput waar Julen in vastzat te smal was om doorheen te gaan. Daarna moesten gespecialiseerde reddingswerkers uit Noord-Spaanse mijnen in totaal nog 4 meter gesteente doorboren om vanuit hun schacht het kind te bereiken.

De moeizame zoektocht naar Julen werd zowel in Andalusië als daarbuiten met veel belangstelling gevolgd. De kans dat het kind nog levend werd aangetroffen was na bijna twee weken minimaal geworden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden