Transport Online - Verdachte (16) overval op Coop Ridderkerk blijft in cel

Verdachte (16) overval op Coop Ridderkerk blijft in cel

Verdachte (16) overval op Coop Ridderkerk blijft in cel
25-01-2019 17:55 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Een 16-jarige jongen uit Ridderkerk die wordt verdacht van de overval op supermarkt Coop in Ridderkerk en het neersteken van de bedrijfsleider, blijft voorlopig achter slot en grendel. De rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam besloot vrijdag zijn voorarrest te verlengen.

De tweede verdachte van de overval, een 15-jarige jongen ook uit Ridderkerk, is niet voorgeleid. Hij blijft wel verdachte in het onderzoek, meldde het OM.

De winkelmanager raakte zwaargewond en werd enkele dagen in coma gehouden. Hij is inmiddels weer bij kennis. Tijdens de overval op de winkel aan het Vlietplein waren verscheidene klanten aanwezig. Ze kregen slachtofferhulp aangeboden.

Daarnaast verdenkt het Openbaar Ministerie (OM) de 16-jarige jongen ook van een poging tot inbraak, een bedreiging en een mishandeling, alles in zijn woonplaats.

De twee jongens maakten deel uit van een groep van in totaal acht jongens (tussen de 14 en 17 jaar) uit Ridderkerk die zijn aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij enkele woninginbraken, straatroven, bedreigingen en mishandelingen.

Behalve de 15-jarige zijn vrijdag zeven jongens voorgeleid bij de rechter-commissaris. Naast de 16-jarige verdachte van de overval op de supermarkt, blijven drie van hen vastzitten. Drie anderen zijn weer op vrije voeten gesteld. Ze blijven wel verdachte in het onderzoek.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions