Reddingswerkers vorderen niet op weg naar 2-jarige Julen

Reddingswerkers vorderen niet op weg naar 2-jarige Julen
25-01-2019 17:12 | Buitenland | auteur ANP

MALAGA - [update 18:30 uur] De pogingen om de in een boorput gevallen peuter Julen terug te vinden, zijn vrijdag opnieuw op problemen gestuit maar inmiddels is het werk hervat, meldden Spaanse media. Aan het begin van de avond zat er weer vaart in de boorwerkzaamheden en was er volgens de media nog 65 centimeter te gaan.

Het gesteente dat een speciaal team van acht reddingswerkers uit de mijnbouw moet doorboren, bleek "extreem weerbarstig'' volgens de Andalusische krant Diario Sur. De krant berichtte dat het werk enige tijd had stil gelegen, nadat de gespecialiseerde reddingswerkers uit Noord-Spaanse mijnen tot 2,5 meter waren gevorderd. Ze hebben berekend dat ze in totaal 4 meter gesteente moeten doorboren vanuit hun schacht, om de smalle boorput te bereiken waar zich de 2-jarige Julen op ruim 70 meter diepte zou moeten bevinden.

Om de impasse te doorbreken ging de Guardia Civil meer explosieven uit Sevilla te halen. Daarnaast werd het werk vrijdag onderbroken om de richting van de boorwerkzaamheden beter te bepalen. Julen viel zondag 13 januari in Totalán, vlakbij Málaga, in een boorput die bijna 110 meter diep is. De opening was maar 25 tot 30 centimeter breed.

De moeizame zoektocht naar Julen beroert velen in en buiten Andalusië. Vrijwel niemand meldt nog dat de mijnbouwers bezig zijn met een bergingsoperatie, want de kans dat het kind nog levend wordt aangetroffen is minimaal. Ondertussen worden er wel al verwijten gemaakt in de media en in de politiek waarom het allemaal zo lang duurt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden