Clicky

 
Transport Online - Code oranje vanwege gladheid door ijzel: veel ongevallen in het noorden [+foto's]

Code oranje vanwege gladheid door ijzel: veel ongevallen in het noorden

Code oranje vanwege gladheid door ijzel: veel ongevallen in het noorden [+foto's]
25-01-2019 16:32 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - [update 16:47 uur] In het noorden van het land zijn vrijdagmiddag tientallen ongelukken geweest door gladheid door winterse buien. Het KNMI heeft in verband met de verraderlijke gladheid code oranje uitgeroepen voor de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. De politie in Assen twittert ongevalsmeldingen te krijgen vanaf onder meer de A31/N31, A32 en A7.

Weggebruikers wordt geadviseerd de snelheid aan te passen. Mensen zouden hun reis even uit moeten stellen als dat kan, adviseert de politie. In de loop van de avond lopen de temperaturen op. Dan gaat de winterse neerslag over in regen en verdwijnt de gladheid.

Code oranje betekent volgens het weerinstituut: wees voorbereid. Er is grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. Dit kan heel lokaal zijn. Code oranje kan 24 uur van tevoren worden afgegeven als de kans op extreem weer 60 procent of meer is.

Ook Rijkswaterstaat waarschuwt voor gladheid. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om voldoende afstand te houden en de snelheid te matigen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions