Mogelijke overname activiteiten en personeel Van Wanrooy Transport door FreightNed

Mogelijke overname activiteiten en personeel Van Wanrooy Transport door FreightNed
25-01-2019 12:13 | Bedrijfsnieuws | auteur E. van der Wal-de Vries

OOSTERHOUT - FreightNed Logistics is voornemens om de activiteiten van Van Wanrooy Transport voort te zetten nu de eigenaar Paul van W. sinds vorig jaar vastzit op verdenking van betrokkenheid bij drugssmokkel.

De overname is nog niet helemaal rond. Zo moet er nog goedkeuring aan de bonden worden gevraagd en moet er nog een aanvraag bij de SER ingediend worden blijkt na rondvraag door de redactie van Transport Online bij de diverse betrokken instanties. Eigenaar Ronald de Rijke van FreightNed: "Natuurlijk hebben we een SER melding klaar, echter door de onverwachte publicaties donderdag in de diverse media hebben we ons bericht eerder moeten versturen omdat er zaken vermeld worden die niet correct zijn."

Ook bij de Kamer van Koophandel zijn nog geen concrete wijzigingen doorgevoerd zoals bijvoorbeeld overname van het personeel of wijziging van bedrijfsnamen dan wel eigenaren.

Wel is duidelijk dat Paul van W. een stapje terug heeft gedaan op verzoek van de diverse (financiële) instanties. Inmiddels is vorig jaar september Mario Heeren aangesteld als bestuurder van de holding van Van Wanrooy en is Paul van W. zelf enig aandeelhouder. Het is dus niet zo, zoals door enkele andere media werd gecommuniceerd, dat van W. is ontslagen. Feitelijk kan dit ook niet omdat van W. eigenaar is van het bedrijf.

In de afgelopen maanden hebben de directeuren van FreightNed Ronald de Rijke en Loek van den Oudenhoven samen met het managementteam van Van Wanrooy transport Mario Heeren en Eric van Laarhoven de voortzetting voorbereid. Het is de bedoeling dat alle personeelsleden, materieel en onroerend goed wordt overgenomen.

“We hebben allemaal vertrouwen in deze samenwerking en zien het als een grote kans. FreightNed bouwt haar bestaande dienstenpakket van internationale expeditie (lucht-, water- en wegtransport) uit met nationaal transport en opslag. Wij kunnen onze bestaande én nieuwe klanten daarmee een totaalpakket aan diensten aanbieden,” vertelt Ronald de Rijke. “Hiervoor hebben we ook de ervaring en kennis van de ruim 110 personeelsleden nodig. Met dit totaalpakket aan diensten, kennis en ervaring zijn wij in één klap een flinke speler in de branche”, gaat de Rijke verder.

Eerder werd het personeel van FreightNed en Van Wanrooy al bijgepraat over de op hande zijnde voortzetting. Het bedrijf gaat na de overname verder onder de nieuwe naam: FreightNed Benelux BV voor transport. FreightNed Warehousing BV wordt de nieuwe naam voor opslag en logistieke diensten.

Donderdag diende een kort geding bij de rechtbank omdat de gemeente Oosterhout voornemens is het pand waar de drugs gevonden zijn, Koopvaardijweg 7, voor een jaar te sluiten. De uitspraak hierover wordt over 14 dagen verwacht. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden