Clicky


 


Honderden fotojournalisten leggen werk neer

Honderden fotojournalisten leggen werk neer
25-01-2019 08:37 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - [update 11:15 uur] Zo'n tweehonderd fotojournalisten voeren vrijdag actie bij het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) in Den Haag. Het protest is onderdeel van een landelijke actiedag, waarop in totaal meer dan vijfhonderd nieuwsfotografen het werk neerleggen. Ze willen meer waardering en betere tarieven voor hun werk.

Volgens een woordvoerster van (foto)journalistenvakbonden NVJ en NVF hebben mediabedrijven nog geen gehoor gegeven aan de eisen van de fotojournalisten. Ze pleiten ervoor dat de tarieven voor publicatie van hun foto's online gelijk worden aan het bedrag dat ze krijgen voor plaatsing van hun foto in print. Ook eisen ze meer zeggenschap over het auteursrecht van hun eigen foto's en willen ze dat de tarieven met 14 procent omhooggaan.

Hoewel media zich op de staking hebben kunnen voorbereiden, verwacht de zegsvrouw dat de lezers er wel iets van zullen merken. In paginagrote advertenties in De Telegraaf en het AD vragen de actievoerende fotografen vrijdag aandacht voor hun actie.

Volgens de zegsvrouw zijn er volgende week nog estafetteacties bij de Persgroep, TMG en Sanoma.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions