Transport Online - RAI Vereniging ontvangt predicaat Koninklijk

RAI Vereniging ontvangt predicaat Koninklijk

RAI Vereniging ontvangt predicaat Koninklijk
24-01-2019 18:59 | Overig | auteur Redactie

AMSTERDAM - RAI Vereniging is vanmiddag onderscheiden met het predicaat ‘Koninklijk’. De brancheorganisatie bestaat 125-jaar en heeft een lange toonaangevende staat van dienst als belangenorganisatie voor de mobiliteitsindustrie en is oprichter van de RAI Amsterdam. 

RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck ontving vanmiddag de speciale oorkonde uit handen van de nieuwe commissaris van de Koning (CdK) in de provincie Noord Holland, Arthur van Dijk. RAI Vereniging sloot vandaag tijdens haar nieuwjaarsreceptie in de RAI, het 125-jarig jubileum af. 

Voorzitter Van Eijck is bijzonder trots op het predicaat. “Deze onderscheiding is letterlijk de kroon op het werk van onze leden, mijn voorgangers en alle medewerkers. Het is een voorrecht om het predicaat ‘Koninklijk’ te mogen dragen. RAI Vereniging is inmiddels een begrip in de Nederlandse mobiliteitswereld. Niet alleen als oprichter van het grootste beursgebouw van Nederland. RAI Vereniging is bovenal een gevestigde belangenbehartiger die al 125 jaar meedenkt en bouwt aan de bereikbaarheid in Nederland en Europa.” 

CdK Van Dijk: “De toekenning van het predicaat Koninklijk is een prestigieuze bekroning van het werk van RAI Vereniging door de jaren heen.”

RAI Vereniging is opgericht op 17 december 1893. Vanaf haar start tot nu is de organisatie vanuit Amsterdam trendsettend en spraakmakend geweest met nationale tentoonstellingen zoals de auto- en tweewielerbeurzen, en de bouw van een eigen tentoonstellingsgebouw met inmiddels internationale uitstraling.

Ook staat RAI Vereniging aan de basis van de introductie van diverse nieuwe vervoersmiddelen op de weg, zoals de speed pedelec en is mede oprichter van de internationaal gerenommeerde Stichting Wetenschappelijke Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Afgelopen jaren is RAI Vereniging verder gegroeid dankzij de fusies met collega-organisaties als CarrosserieNL en recent AutomotiveNL.

RAI Vereniging is daardoor uitgegroeid tot een organisatie met inmiddels ruim 700 leden. Ook op het gebied van kwetsbare groepen zet RAI Vereniging zich actief in. Zo is in 2017 de New Mobility Foundation opgericht om mensen die minder mobiel zijn, mobiliteit aan te bieden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions