Clicky

 
Transport Online - DB Schenker behaalt negende TAPA-A-certificaat in Nederland

DB Schenker behaalt negende TAPA-A-certificaat in Nederland

DB Schenker behaalt negende TAPA-A-certificaat in Nederland
24-01-2019 11:24 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TILBURG - Met het behalen van een TAPA-A-certificaat voor het tweede Schenker dedicated warehouse op bedrijventerrein Vossenberg West 1 in Tilburg heeft Schenker een mooie mijlpaal bereikt. Er zijn geen logistieke dienstverleners in Nederland die over meer TAPA-A-certificaten beschikken. Deze certificering wordt toegekend aan logistiek dienstverleners of verladers die voldoen aan de hoogste eisen die TAPA stelt rondom beveiliging van goederen binnen de supplychain.

“Security betekent kwaliteit” aldus Willem van der Zee, Security Manager QHSSE bij Schenker Logistics Nederland B.V. “Met TAPA laat je zien dat je alles onder controle hebt. De dreiging van georganiseerde criminaliteit neemt nog steeds toe en incidenten worden steeds gewelddadiger. Bij Schenker doen we er alles aan om risico’s, beschadigingen, diefstal of imagoschade voor onze klanten te minimaliseren. Ook voor onze medewerkers trachten wij de veiligheid en het welzijn zodanig te waarborgen dat zij niet worden blootgesteld aan risico’s. Met TAPA borgen we dat en dragen we dat uit.”

TAPA staat voor Transported Asset Protection Association en kent drie levels van certificering: A, B en C, waarvan A de hoogste is. Wanneer een logistiek dienstverlener of verlader aan deze richtlijnen voldoet, dan mag deze zich TAPA-gecertificeerd noemen. Het certificaat toont aan dat de bedrijfsprocessen voor het beveiligen van goederen volledig op orde zijn. De TAPA Security Requirements worden wereldwijd erkend als norm voor vrachtfaciliteiten en transportbeveiliging. In november 2018 rapporteerde TAPA’s Incident Information Service (IIS) een groeiende waarde van verliezen binnen de supplychain. Met als dieptepunt een bijna 50% stijging van het werkelijke aantal diefstallen of poging tot diefstal ten opzichte van november 2017 in de EMEAregio.

In de Benelux behoort DB Schenker tot de top in logistieke dienstverlening. Met zo’n 4.000 medewerkers, 34 strategisch gelegen logistieke centra en kantoren, biedt Schenker compleet geïntegreerde services op het gebied van landtransport, luchtvracht, zeevracht, fairs & events, contractlogistiek en supplychainmanagement.

Foto's

  • J.Roeland
    ROS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions