Transport Online - Politie hervat zoektocht naar vermiste voetballer Emiliano Sala

Politie hervat zoektocht naar vermiste voetballer Emiliano Sala

Politie hervat zoektocht naar vermiste voetballer Emiliano Sala
24-01-2019 10:18 | Buitenland | auteur ANP

CARDIFF - De politie en kustwacht van het eiland Guernsey zijn donderdag verder gegaan met de zoektocht naar Emiliano Sala, de Argentijnse spits die in een vliegtuigje zat dat maandag van de radar verdween. De afgelopen dagen is met boten en vliegtuigen al uitgebreid gezocht, maar zonder resultaat. Donderdag wordt gespeurd in het noordelijke kustgebied van Normandië en kuststroken van de Kanaaleilanden.

Sala had maandag afscheid genomen van zijn oude teamgenoten van de Franse club Nantes en zou met een klein vliegtuig naar Wales vliegen, om aan te sluiten bij zijn nieuwe club Cardiff City. Het was de bedoeling dat de recordaankoop (20 miljoen euro) daar dinsdag voor het eerst zou meetrainen. Het vliegtuig verdween maandagavond echter van de radar, kort nadat het over de Kanaaleilanden voor de Franse kust was gevlogen. Naast Sala zat alleen een piloot aan boord van de Piper Malibu, een eenmotorig toestel. Zulke vliegtuigjes zijn vanwege het gewicht vaak niet uitgerust met een zwarte doos die alle vluchtgegevens verzamelt.

De autoriteiten hebben weinig hoop meer dat de 28-jarige Argentijn levend wordt teruggevonden. "Zelfs de meest fitte persoon zou het hooguit een paar uur in het water uithouden'', zei het hoofd van de reddingsoperatie woensdag.

Bij Nantes en Cardiff City wordt rekening gehouden met het ergste. Supporters van beide clubs hebben bloemen gelegd bij de stadions. De Franse aanvaller Wissam Ben Yedder van Sevilla droeg zijn doelpunt in de gewonnen bekerwedstrijd woensdag tegen FC Barcelona (2-0) op aan Sala. Ben Yedder toonde een shirt met daarop de tekst: ,,wees sterk mijn broer, E. Sala''.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions