Songfestivalcomponist niet blij met Duncan

Songfestivalcomponist niet blij met Duncan
24-01-2019 10:06 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Dick Bakker, componist van het in 1975 winnende Nederlandse songfestivalnummer Dinge-Dong, begrijpt niets van de gang van zaken rond de inzending van dit jaar. In De Telegraaf zegt Bakker dat "het songfestival moet worden teruggegeven aan de kijker, het publiek".

De relatief onbekende Duncan Laurence kwam plotseling bovendrijven zonder dat daar enige strijd aan voorafging. "Het is juist hartstikke belangrijk dat voor een internationale competitie eerst een uitgebreide, nationale selectie wordt gemaakt. Net als in de sport, daar doen we dat toch ook? Hier wordt iedereen gepasseerd", aldus de 71-jarige Bakker.

De latere dirigent van het Metropole Orkest komt op voor zijn collega's. "Ook dit jaar worden bij het songfestival alle creatieve componisten en tekstschrijvers volledig aan de kant gezet. Dat moet niet op deze manier. Ook al komt Duncan Laurence straks met een geweldig nummer, ik hoop echt dat AVROTROS dat gaat inzien. Ze zijn toch niet voor niets pu-blie-ke omroep!?"Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden