Clicky

 
Transport Online - Van den Bosch Transporten verlengt samenwerking met UNICEF

Van den Bosch Transporten verlengt samenwerking met UNICEF

Van den Bosch Transporten verlengt samenwerking met UNICEF
24-01-2019 09:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ERP - Van den Bosch Transporten heeft de samenwerking met UNICEF opnieuw verlengd. Het partnership richt zich dit jaar in het bijzonder op het verbeteren van de zorg en voeding voor pasgeborenen in Zuid-Afrika. Daarnaast ondersteunt Van den Bosch een innovatief project gericht op het omzetten van plasticafval in bouwstenen voor scholen in Ivoorkust.

UNICEF komt wereldwijd op voor de rechten van het kind. Sinds 2011 ondersteunt Van den Bosch Transporten de VN-kinderrechtenorganisatie bij haar activiteiten. “Als bulktransporteur zijn we dagelijks bezig met het transporteren van grondstoffen”, motiveert CEO Rico Daandels van Van den Bosch Transporten.

“Een groot deel van onze organisatie is betrokken bij het transport van goederen die verwerkt worden in onze voeding. Daarom hebben we er bewust voor gekozen een duidelijke verbinding met de voedselmarkt te leggen. Met onze steun voor UNICEF willen we een betekenisvolle bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheid van kinderen in ontwikkelingslanden, in het bijzonder in Afrika waar we als logistiek dienstverlener dagelijks actief zijn.”

Verbeteren zorg voor pasgeborenen

De samenwerking richt zich dit jaar allereerst op het verbeteren van de zorg en voeding voor pasgeborenen in Zuid-Afrika. Directeur van UNICEF Nederland, Suzanne Laszlo, onderstreept het belang hiervan: “Zuid-Afrika wordt gezien als een fijn vakantieland, maar de ongelijkheid onder de bevolking is bijna nergens ter wereld zo hoog. Armoede is een groot probleem en maakt gezinnen en kinderen kwetsbaar. Sterfte onder pasgeborenen zorgt voor de helft van alle sterfgevallen van baby’s tot een jaar oud en voor een derde van de sterfgevallen tot vijf jaar.”

Binnen het project ‘Happiness voor vroeggeborenen’ werkt UNICEF samen met de regering en lokale partners aan het verbeteren van de zorg en voeding voor pasgeborenen om daarmee de overlevingskansen te vergroten.

Plasticafval omzetten in bouwblokken

Daarnaast gaat steun uit naar het innovatieve project ‘Recycling Plastic, Creating Schools’. Dit project is gericht op het omzetten van plasticafval in bouwblokken voor klaslokalen in Ivoorkust. In 2019 wil UNICEF het fundament leggen voor een toekomstbestendig afvalrecyclesysteem. Mede dankzij de bijdrage van Van den Bosch zal UNICEF in 2019 62 ton plasticafval opruimen en omsmelten tot bakstenen. Van den Bosch maakt de bouw van twee klaslokalen mogelijk.

“De sterk toegenomen hoeveelheid plasticafval is een mondiaal probleem waarvoor we onze ogen niet mogen sluiten”, motiveert Rico Daandels.

“Binnen het project ‘Recycling Plastic, Creating Schools’ gaat UNICEF op unieke en constructieve wijze aan de slag met het recyclen van plasticafval ten gunste van de lokale bevolking in Ivoorkust. Het is een veelbelovend project en ik ben er trots op dat dit initiatief mede door onze steun van start kan gaan.”

Foto's

  • J.Roeland
    VAN DEN BOSCH
  • J.Roeland
    VAN DEN BOSCH
  • Van den Bosch vof
    Van den Bosch vof


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions