Transport Online - Verlies Ford door slechte resultaten overzees

 


Verlies Ford door slechte resultaten overzees

Verlies Ford door slechte resultaten overzees
23-01-2019 23:40 | Financieel | auteur AFN/BLOOMBERG

DEARBORN - Ford heeft in het vierde kwartaal alleen in Noord-Amerika zwarte cijfers geschreven. In alle andere regio's leed de Amerikaanse automaker verlies, waardoor ook voor het gehele bedrijf een nettoverlies overbleef. Dat bedroeg 116 miljoen dollar. In hetzelfde kwartaal een jaar eerder had Ford nog een nettowinst van 2,5 miljard dollar.

Behalve met tegenvallende autoverkopen, had Ford te maken met extra pensioenbetalingen ter waarde van 877 miljoen dollar. Zonder die en andere eenmalige kostenposten haalde het bedrijf een aangepaste winst van 1,2 miljard dollar.

De nettowinst over heel 2018 bedroeg 3,7 miljard dollar. Dat was in 2017 nog 7,6 miljard dollar. De omzet kwam dit jaar uit op 160,3 miljard dollar tegen 156,8 miljard dollar een jaar eerder.

De Amerikaanse automaker heeft inmiddels maatregelen aangekondigd. Het bedrijf wil het mes zetten in de Europese divisie. Daar gaat het bedrijf minder modellen maken in minder fabrieken. In de Verenigde Staten kondigde Ford al eerder vergelijkbare maatregelen aan. Ook gaat Ford samenwerken met Volkswagen bij de ontwikkeling van bedrijfswagens en middelgrote pick-ups.ups.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden