Transport Online - Scholte eist schadevergoeding van Den Helder

Scholte eist schadevergoeding van Den Helder

Scholte eist schadevergoeding van Den Helder
23-01-2019 19:09 | Binnenland | auteur ANP

ALKMAAR - Kunstenaar Rob Scholte gaat een schadeclaim indienen bij de gemeente Den Helder, die in de "miljoenen gaat lopen''. Dat zegt advocaat Benno Friedberg nadat de rechtbank had geoordeeld dat de gemeente de onderhandelingen met Scholte over de aankoop van een gebouw eind 2017 niet had mogen afbreken. Scholte had een eigen museum in het pand, dat vorig jaar werd ontruimd. De kunstenaar had een proces aangespannen tegen de gemeente.

Volgens de advocaat had het museum per jaar zo'n 10.000 bezoekers en betekent het verlies een grote schadepost voor Scholte. De kunstenaar en de gemeente waren nog in gesprek over de prijs van het pand, een voormalig postkantoor. De gemeenteraad wilde het gebouw aan Scholte verkopen, maar de burgemeester en wethouders waren tegen, waarna de onderhandelingen werden afgebroken. Hiermee heeft de gemeente onrechtmatig gehandeld, oordeelde de rechtbank. Het gebouw is inmiddels aan iemand anders verkocht.

Scholte wil graag weer in gesprek om tot een oplossing te komen. "We houden de deur open en willen ze eerst uitnodigen voor een gesprek. Geld vindt Scholte niet zo belangrijk. Hij wil vooral een museum exploiteren'', aldus de advocaat. Volgens de raadsman staat het pand nog steeds leeg.

Het museum en atelier van Scholte werden vorig jaar april ontruimd, omdat de kunstenaar geen gehoor gaf aan de oproep te vertrekken. Hij vond dat eerst de bodemprocedure in de zaak moest worden afgewacht. Hij schreef zelfs een open brief aan premier Mark Rutte om zijn zaak te bepleiten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen