Clicky

 
Transport Online - Haagse PVV wil spoeddebat over vreugdevuren

Haagse PVV wil spoeddebat over vreugdevuren

Haagse PVV wil spoeddebat over vreugdevuren
23-01-2019 13:33 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De PVV in de gemeente Den Haag wil dat er donderdag een spoeddebat in de gemeenteraad komt over de aanpak van vreugdevuren tijdens oud en nieuw. Volgens de partij had het stadsbestuur moeten ingrijpen, toen de vuurstapels op de stranden bij Scheveningen en Duindorp hoger werden dan was afgesproken. Bij de jaarwisseling trok een vonkenregen van zo'n stapel over Scheveningen.

Het stadsbestuur heeft dinsdag de afspraken met de bouwers van de vreugdevuren openbaar gemaakt. Daaruit blijkt dat de gemeente en de bouwers enkele jaren geleden hadden afgesproken dat de vuurstapels niet hoger mochten worden dan 35 meter. De stapels waren echter 13 meter hoger.

Het convenant gold alleen voor de jaarwisseling van 2016 naar 2017. In de afspraken staat duidelijk: "Er kunnen aan dit convenant geen rechten worden ontleend voor toekomstige jaarwisselingen." Toch zegt Den Haag dat het ook afgelopen jaarwisseling gold. In het programma De Hofbar van zender PowNed zeiden de bouwers dat zij dat niet wisten.

De Mos

De fractievoorzitters in Den Haag beslissen donderdag of er inderdaad een spoeddebat komt.

De grootste partij in de Haagse raad, Hart voor Den Haag/Groep de Mos, vindt het te vroeg voor een spoeddebat, zolang de Onderzoeksraad voor Veiligheid nog onderzoek doet naar het Scheveningse vreugdevuur. "Wij hebben natuurlijk ook veel vragen. Als de onderzoeksraad met conclusies en aanbevelingen komt, gaan we een discussie voeren over het totaalplaatje. Niet tussendoor bij elk los stukje", aldus een woordvoerder van de collegepartij. Ook de grootste oppositiepartijen in Den Haag, het CDA en de PvdA, vinden het verstandiger om af te wachten en later over het convenant te praten.

Het CDA is wel kritisch over burgemeester Krikke. "Vorige week kon het convenant absoluut niet openbaar worden in het belang van het onderzoek. Nu ineens wel. Het bevestigt dat de burgemeester niet een bestendige bestuurlijke lijn volgt, haar crisiscommunicatie is niet heel sterk", aldus raadslid Daniëlle Koster.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions