Tikkie Pay blijft voorlopig uit de lucht

Tikkie Pay blijft voorlopig uit de lucht
23-01-2019 17:51 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - [update] De nieuwe overboekingsdienst Tikkie Pay blijft voorlopig offline. De dienst was was uit de lucht gehaald na een bericht van RTL Nieuws dat gebruikers het bankrekeningnummer van anderen konden achterhalen op basis van hun telefoonnummer. Oplichters kunnen zulke informatie gebruiken om mensen te bedriegen. ''We gaan serieus naar opmerkingen van gebruikers kijken en Tikkie Pay waar nodig aanpassen'', aldus ABN AMRO.

De bank kan nog niet zeggen of, hoe en wanneer Tikkie Pay terugkomt. ''De komende dagen of weken willen we serieus kijken wat de bezwaren zijn en hoe we die het hoofd kunnen bieden'', zegt een woordvoerder.

Met Tikkie Pay kunnen gebruikers geld naar anderen overmaken op basis van een mobiel telefoonnummer. ''Het was ontwikkeld op vragen van gebruikers die zeiden: ik wil geld overboeken, maar ik wil niet hoeven te wachten tot ik een betaalverzoek krijg, ik wil het zelf doen'', aldus ABN AMRO.

In oktober werd Tikkie Pay op kleine schaal gelanceerd en getest. Beetje bij beetje werd de groep proefpersonen uitgebreid. Op dinsdag hadden ongeveer 100.000 van de 4 miljoen Tikkie-gebruikers toegang tot Tikkie Pay. Volgens ABN AMRO zijn er tot nu toe ,,een kleine duizend transacties'' geweest. De bank heeft geen signalen dat de informatie van Tikkie Pay is misbruikt door oplichters.

De bank heeft het incident gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens, de privacywaakhond van de overheid.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,453

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden