Transport Online - Emiliano Sala stuurde angstig bericht uit vermist vliegtuig

Emiliano Sala stuurde angstig bericht uit vermist vliegtuig

Emiliano Sala stuurde angstig bericht uit vermist vliegtuig
23-01-2019 09:35 | Sport | auteur ANP

LONDEN - Voetballer Emiliano Sala (28) heeft vanuit het vermiste vliegtuig nog een audiobericht gestuurd naar zijn vrienden. Uit dat bericht blijkt dat de voetballer van Cardiff zich zorgen maakt over zijn veiligheid. "Het toestel lijkt uit elkaar te vallen."

De Argentijnse krant Olé beschikt over de geluidsfragmenten. "Als er over anderhalf uur geen nieuws is van mij, weet ik niet of iemand me komt zoeken", zegt Sala tegen zijn vrienden. "Papa, wat ben ik bang!"

Sala was enkele dagen geleden door Cardiff voor ongeveer 20 miljoen euro overgenomen van FC Nantes. Hij zat aan boord van een vliegtuig dat maandagavond van de radar verdween. Een zoekactie van helikopters heeft tot nu toe niets opgeleverd.

Het toestel was op weg van Nantes naar Cardiff en had vermoedelijk twee inzittenden, naast Sala de piloot. De Argentijnse spits had maandag afscheid genomen van zijn oud-ploeggenoten van FC Nantes en was op de weg terug naar Wales. Een speler van Nantes had hem afgezet op het vliegveld.

Sala was enkele dagen eerder van Nantes overgestapt naar de club in de Premier League. Hij maakte dit seizoen twaalf doelpunten in de Franse competitie. Bij Cardiff was hij meteen de duurste speler ooit.

Cardiff-voorzitter Mehmet Dalman liet in een korte reactie weten "bijzonder bezorgd' te zijn. Nantes heeft nog geen commentaar gegeven. Wel heeft de Franse voetbalbond inmiddels besloten een voor woensdag geplande bekerwedstrijd van de club uit te stellen tot zondag.

De politie van het eiland Guernsey heeft woensdagmorgen de zoektocht hervat naar het verdwenen vliegtuigje waarin de Argentijnse voetballer Emiliano Sala zat. Twee vliegtuigen zullen een deel van de zee afspeuren naar restanten van het eenmotorige toestel waarin Sala onderweg was van Nantes naar Cardiff. "We hebben een gebied op het oog waarvan we denken dat de kans het grootst is iets te vinden'', zei een woordvoerder van de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions