Clicky

 
Transport Online - L’Oréal kiest voor autonome inventarisdrone om verplichte jaarlijkse inventaris uit te voeren [+video]

L’Oréal kiest voor autonome inventarisdrone om verplichte jaarlijkse inventaris uit te voeren

L’Oréal kiest voor autonome inventarisdrone om verplichte jaarlijkse inventaris uit te voeren [+video]
23-01-2019 09:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VICHY - Cosmétique Active International gaat de warehouse-oplossing Eyesee van Hardis Group implementeren. In het logistieke centrum van deze divisie van L'Oréal Groep zal een autonoom vliegende drone een deel van de wettelijk verplichte jaarlijkse inventaris uitvoeren.

Grenoble, 23 januari 2019 - Adviesbureau, digitale dienstverlener en softwareontwikkelaar Hardis Group maakt bekend dat Cosmétique Active International (CAI), onderdeel van L'Oréal Groep, zijn inventarisdrone Eyesee gaat gebruiken voor het inventariseren van de magazijnvoorraad in het logistieke centrum in Vichy.

In combinatie met het standaardiseren van de etiketten en positie van de pallets zorgt deze oplossing ervoor dat de inventaris drie keer sneller uitgevoerd kan worden. De inventarisdrone kan bovendien gemakkelijk alle locaties in het magazijn bereiken, waardoor de oplossing de veiligheid en ergonomie van de operatoren vergroot.

In het logistieke centrum van CAI, gevestigd in de regio van het Franse Vichy, worden alle afgewerkte producten voor de merken La Roche-Posay, Vichy, Sanoflore, Roger&Gallet SkinCeuticals en CeraVe geleverd, opgeslagen en vervolgens verzonden naar de 50 filialen wereldwijd. Tot voor kort gebruikte het logistieke platform ‒ met een opslagcapaciteit van 25.000 palletplaatsen ‒ elk jaar een tiental hoogwerkers voor zijn inventarisatie.

In juli 2018 ging CAI een partnerschap aan met Hardis Group om de warehouse-oplossing Eyesee te testen in operationele omstandigheden en de voorraden in een deel van het magazijn te inventariseren met een drone. De resultaten waren positief: de voorraad werd efficiënter geïnventariseerd en de oplossing zorgde voor aanzienlijke tijdswinst ‒ het hele proces werd drie keer sneller uitgevoerd. Bovendien volstaat één drone operator om toe te zien op het correcte verloop van de inventaris waardoor medewerkers zich opnieuw kunnen toeleggen op activiteiten met een hogere toegevoegde waarde. “Dankzij deze nieuwe oplossing zijn we niet langer verplicht het logistieke centrum drie dagen te sluiten voor de jaarlijkse inventarisatie en kunnen we onze klanten in deze periode van dienst blijven, in alle veiligheid", aldus Guillaume Bosselin, directeur van het logistieke centrum. De accountants van L'Oréal Groep hebben de boekhoudkundige en financiële betrouwbaarheid van deze inventaris per drone bovendien gevalideerd.

Na de uitstekende resultaten van de testfase gaat CAI de oplossing gebruiken in 2019 om de volledige magazijnvoorraad in het logistieke centrum te inventariseren. Een geautomatiseerd proces laat ook toe om op regelmatige basis fouten in de opslaggegevens te vinden en te verbeteren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats