Clicky

 
Transport Online - Verdachte douanier haven Rotterdam lang getapt

Verdachte douanier haven Rotterdam lang getapt

Verdachte douanier haven Rotterdam lang getapt
22-01-2019 16:57 | Algemeen | auteur ANP

ROTTERDAM - Een 49-jarige Rotterdammer die als douanier werkte in de haven van Rotterdam, is in verband met een onderzoek naar drugsinvoer en witwassen langdurig afgeluisterd door de politie. De apparatuur was verstopt in zijn hele woning, waar hij met zijn gezin woont, en auto. De officier van justitie citeerde dinsdag in de rechtbank in Rotterdam uitvoerig uit de vele opgenomen gesprekken, waaruit volgens haar de betrokkenheid van verdachte Gertie V. blijkt.

Donderdag komt het Openbaar Ministerie (OM) met een strafeis tegen V. Dan beluisteren de rechters eerst nog een tap, die volgens V. en zijn advocaat onjuist is uitgewerkt. Door een verdraaiing van belangrijke woorden ontstaat een zeer belastende indruk over V., aldus advocaat Ruud van Boom. V. beriep zich bij vragen van de twee aanklagers op zijn zwijgrecht.

Het OM beschuldigt V. ervan dat hij zich tussen 2011 en 2016 als douanier liet omkopen, grote bedragen witwaste en samen met anderen verdovende middelen heeft ingevoerd. De douanier zou ervoor hebben gezorgd dat containers waarin de drugs zaten, niet werden gecontroleerd. Het ging om meerdere containers, onder meer met ananassen uit Costa Rica, waarvoor verschillende onderzoeken werden opgezet.

De verdenking tegen V. bestond al jaren maar de bal ging echt rollen toen in november 2015 een melding binnenkwam van een chauffeur die was beroofd van een container, waarin drugs zaten. V. had deze container als douanier behandeld. Uit verklaringen van contacten van V. komt ook naar voren dat hij zich bedreigd voelde door de drugscriminelen.

Het geld dat hij volgens het OM met de drugsinvoer verdiende, gaf hij uit aan huishoudelijke zaken die hij contant betaalde. Maar volgens V. ontving hij jarenlang cash geld van zijn zieke vader, als een soort voorschot op de erfenis.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,943
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden