Clicky


Zanger Chris Brown opgepakt in Parijs

Zanger Chris Brown opgepakt in Parijs
22-01-2019 13:10 | Showbizz | auteur ANP/RTR

PARIJS - De Amerikaanse zanger Chris Brown is opgepakt in Parijs. Hij wordt verdacht van verkrachting, zegt een bron binnen de politie tegen persbureau Reuters. De politie arresteerde ook twee andere verdachten.

Het tijdschrift Closer berichtte eerder al dat de Franse autoriteiten een onderzoek waren begonnen naar de zanger. Een 24-jarige vrouw zou hem hebben beschuldigd van verkrachting.

Volgens de vrouw zou Brown haar seksueel misbruikt hebben in de nacht van 15 op 16 januari in zijn hotelkamer, nadat de twee elkaar daarvoor ontmoet hadden in de club Le Crystal, nabij de Champs-Elysées in Parijs. In het politierapport staat dat de vrouw meeging met Brown naar zijn hotel, het Mandarin Oriental. Daar zou de verkrachting hebben plaatsgevonden.

Zowel Brown als zijn management kon dinsdag niet reageren op zijn arrestatie. De zanger zou in ieder geval dinsdag in hechtenis blijven. Op verkrachting staat in Frankrijk een maximale straf van 15 jaar.

De 29-jarige Brown kwam in het verleden vaker met justitie in aanraking. In 2009 mishandelde hij zijn toenmalig vriendin, popzangeres Rihanna. Dat leverde de zanger destijds een taakstraf op. In 2016 werd Brown in Los Angeles gearresteerd omdat hij een vrouw met een vuurwapen zou hebben bedreigd. Beide arrestaties werden breed uitgemeten in de media. Bij de laatste gaf Brown zich pas na een omsingeling van 14 uur over.