Clicky


Spits Cardiff 'Emiliano Sala' aan boord vermist vliegtuigje

Spits Cardiff 'Emiliano Sala' aan boord vermist vliegtuigje
22-01-2019 11:57 | Sport | auteur ANP

LONDEN - Voetballer Emiliano Sala (28), enkele dagen geleden door Cardiff voor ongeveer 20 miljoen euro overgenomen van FC Nantes, zat aan boord van een vliegtuig dat maandagavond van de radar verdween. Dat heeft de Franse politie bevestigd. Een zoekactie van helikopters heeft tot nu toe niets opgeleverd.

Het toestel was op weg van Nantes naar Cardiff en had vermoedelijk twee inzittenden, naast Sala de piloot. De Argentijnse spits had maandag afscheid genomen van zijn oud-ploeggenoten van FC Nantes en was op de weg terug naar Wales. Een speler van Nantes had hem afgezet op het vliegveld.

Sala was enkele dagen eerder van Nantes overgestapt naar de club in de Premier League. Hij maakte dit seizoen twaalf doelpunten in de Franse competitie. Bij Cardiff was hij meteen de duurste speler ooit.

Cardiff-voorzitter Mehmet Dalman liet in een korte reactie weten "bijzonder bezorgd' te zijn. Nantes heeft nog geen commentaar gegeven. Wel heeft de Franse voetbalbond inmiddels besloten een voor woensdag geplande bekerwedstrijd van de club uit te stellen tot zondag.