Clicky

 
Transport Online - Meer reizigers voor easyJet

Meer reizigers voor easyJet

Meer reizigers voor easyJet
22-01-2019 10:33 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

LUTON - Budgetluchtvaartmaatschappij easyJet heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer passagiers vervoerd. Mede daardoor ging de omzet ook omhoog. Wel daalde de omzet per stoel.

Het aantal reizigers bij easyJet ging in de maanden oktober tot en met december met ruim 15 procent omhoog tot 21,6 miljoen. Dat was mede te danken aan een capaciteitsvergroting van ruim 18 procent. Die capaciteit had nog groter kunnen uitvallen, maar late leveringen van nieuwe Airbus-vliegtuigen en de sluiting van het Londense vliegveld Gatwick gooiden roet in het eten.

De omzet van easyJet ging met 13,7 procent omhoog tot 1,3 miljard pond. Dat is omgerekend een kleine 1,5 miljard euro. De omzet per vliegtuigstoel daalde wel met 4,2 procent tegen gelijkblijvende valutakoersen, al had de prijsvechter daar op gerekend.

EasyJet verwacht dat de capaciteit in heel het boekjaar 2019 met 10 procent groeit. Ook zegt het bedrijf goed voorbereid te zijn op de brexit. Zo zijn er al 130 vliegtuigen in Oostenrijk geregistreerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden