Clicky

 
Transport Online - Dachser behaalt AEO-vergunning

Dachser behaalt AEO-vergunning

Dachser behaalt AEO-vergunning
22-01-2019 09:50 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

WADDINXVEEN - Dachser Netherlands Air & Sea Logistics B.V. heeft onlangs de AEO-vergunning Douanevereenvoudigingen en Veiligheid in ontvangst mogen nemen. Door de toekenning van beide vergunningen is nu de gehele logistieke keten van Dachser in Nederland door de Douane gecertificeerd als Authorized Economic Operator (AEO).

Dachser European Logistics (afdeling wegtransport) had beide vergunningen al in zijn bezit. Met het verkrijgen van het AEO-certificaat heeft nu ook Dachser Air & Sea Logistics (afdeling lucht- en zeetransport) beiden weten te bemachtigen. Door de toekenning van de vergunningen duidt de Douane aan dat het interne controlesysteem op de gehele vervoersketen van Dachser in Nederland van goede kwaliteit is en instaat voor veilige goederenstromen.

"Nu de gehele logistieke keten van Dachser in Nederland behoort tot de gecertificeerde bedrijven, ervaren we een groot aantal voordelen waarmee we transporttijden flink kunnen terugdringen", zegt Ferry Sackers, Business Development Manager bij Dachser. "Denk hierbij aan een snellere afhandeling van internationale goedederenstromen door minder administratieve- en fysieke controles. Daarbij wordt er voorrang verleend bij controles en het biedt het de mogelijkheid een controle op locatie te laten plaatsvinden. Middels de vergunning zijn we tevens optimaal voorbereid voor de naderende brexit."

Het verkrijgen van de AEO-vergunningen geeft Dachser de mogelijkheid zich nog verder te ontwikkelen in Nederland. "Door het behalen van de vergunning wordt Dachser officieel aangemerkt als een veilig en zeer betrouwbaar bedrijf binnen de logistieke keten. Daar mogen we best trots op zijn", zegt Aat van der Meer, Managing Director Dachser Benelux. "De vergunning motiveert ons de supply chain processen te blijven optimaliseren, waardoor we onze klanten nog sneller en efficiënter kunnen bedienen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats