WNF: containers misschien op schelpdierbank

WNF: containers misschien op schelpdierbank
21-01-2019 22:51 | Algemeen | auteur ANP

ZEIST - Het Wereld Natuur Fonds is bang dat een aantal van de overboord geslagen containers vlak bij een belangrijke schelpdierenbank liggen. "In het ergste geval er zelfs bovenop." Nog niet alle containers zijn gelokaliseerd.

Deze onlangs aangelegde mossel- en oesterbank is gezond. Maar nog niet eens één jaar na de plaatsing van deze 'kraamkamer van de zee' wordt die al bedreigd door de containerramp, meldt het WNF op zijn site. ,,Het bleek al enorm lastig om een stukje in de Noordzee voor natuurherstel te reserveren, maar zelfs dat stukje ligt onder druk in de alsmaar drukker wordende Noordzee."

Rijkswaterstaat is bezig met de berging van de tientallen containers die begin dit jaar van het containerschip MSC Zoe vielen. Het overgrote deel ligt op de zeebodem en wordt geborgen. Die operatie kan weleens maanden gaan duren.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden