Transport Online - Vrachtwagen rijdt tegen spoorviaduct in Haarlem, chauffeur aangehouden [+foto's]

Vrachtwagen rijdt tegen spoorviaduct in Haarlem, chauffeur aangehouden

Vrachtwagen rijdt tegen spoorviaduct in Haarlem, chauffeur aangehouden [+foto's]
21-01-2019 17:07 | Ongevallen | auteur Redactie

HAARLEM - [update 17:33 uur] Een vrachtwagenchauffeur is maandagmiddag door de politie aangehouden nadat hij het spoorwegviaduct aan de Zijlweg in Haarlem had geraakt.

De man reed met zijn vrachtwagen over de Zijlweg richting Overveen toen het rond half vijf misging. De vrachtwagen waar hij in reed was veel hoger dan de maximale 3,6 meter die is toegestaan. De man reed de bovenkant van zijn oplegger kapot en reed vervolgens door. Voor het viaduct aan de Julianalaan besloot hij toch te stoppen omdat ook voor dit viaduct maximaal 3,6 meter is toegestaan.

De politie kwam ter plaatse. De chauffeur is vervolgens door de agenten aangehouden en naar het politiebureau overgebracht voor het verlaten van plaats ongeval.

Een medewerker van Rijkswaterstaat is ter plaatse geweest om de exacte hoogte van de combinatie te meten. Een politieagent heeft de vrachtwagencombinatie vervolgens weggereden.

Het spoorviaduct is nagekeken of deze geen beschadigingen heeft opgelopen. Het verkeer op de Julianalaan ondervond enige hinder door de stilstaande vrachtwagen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions