Clicky


Tiener (15) en kindje (2) gewond bij schietincident in Helmond

Tiener (15) en kindje (2) gewond bij schietincident in Helmond
21-01-2019 16:55 | Binnenland | auteur ANP

HELMOND - [update 23:29 uur] Twee Helmondse meisjes, een 2-jarige peuter en een tiener van 15 jaar, zijn maandag in hun woonplaats gewond geraakt door een schietpartij. De twee zijn volgens de politie willekeurige slachtoffers die werden geraakt toen een auto werd beschoten. De peuter zat bij haar moeder achter op de fiets en raakte gewond aan haar been. Ze ligt in het ziekenhuis. De tiener liep langs de auto toen de kogels werden afgevuurd. Zij moest ook naar het ziekenhuis voor een verwonding aan haar arm, maar is weer thuis.

De politie pakte een 23-jarige man uit Helmond op, maar die bleek er niet bij betrokken en is niet langer verdacht. Er is nog niets bekend over de aanleiding voor de schietpartij, die plaatsvond in een winkelgebied op de kruising Noord Koninginnewal en de Molenstraat. Kort na de schietpartij reed een auto met hoge snelheid weg. De wagen werd verderop leeg teruggevonden.

Door de kogels ging de achterruit van de beschoten auto aan diggelen. De inzittenden vluchtten en lieten de wagen achter. Ook zij worden door de politie gezocht.

Burgemeester Elly Blanksma van Helmond is enorm geschrokken van het incident. Ze heeft aan het begin van de avond een van de slachtoffers bezocht. "Dat dit op klaarlichte dag in een winkelstraat heeft kunnen gebeuren, vind ik schokkend. Onschuldige kinderen die slachtoffer worden van pistoolschoten: totaal onacceptabel.''

Foto's

  • Jowitra
    Jowitra
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions