Transport Online - Duits vliegverkeer heeft meer hinder van drones

Duits vliegverkeer heeft meer hinder van drones

Duits vliegverkeer heeft meer hinder van drones
21-01-2019 13:50 | Buitenland | auteur ANP/DPA

LANGEN/BERLIJN - De Duitse luchtverkeerscontrole heeft afgelopen jaar 158 keer hinder door drones voor het reguliere vliegverkeer geregistreerd. Dat is ongeveer 80 procent meer dan in 2017. In de buurt van vliegvelden waren 125 gevallen gemeld, meldt de luchtverkeersleiding in Duitsland.

De meeste storingen waren bij de luchthaven Frankfurt/Main (31), gevolgd door Berlijn-Tegel (17), München (14) en Hamburg (12). In het vorige recordjaar waren 88 gevallen gemeld.

In Duitsland zijn dronevluchten in de buurt van start- en landingsbanen van vliegvelden verboden - net zoals bij drommen mensen, ziekenhuizen, gevangenissen, de federale wegen of spoorwegen. Daar waar het mag, moeten de drones tijdens de vlucht in het zicht blijven en niet hoger vliegen dan 100 meter. Er zijn uitzonderingen voor vliegvelden voor modelvliegtuigen.

De federale vereniging van de Duitse luchtvaartindustrie eist de veiligheidsnormen verder te verhogen. Zo zouden drones uitgerust moeten zijn met een technologie die ze identificeerbaar maken voor de autoriteiten en andere vliegtuigen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions