Clicky

 
Transport Online - VVD blijft uitzetstop asielkinderen blokkeren

VVD blijft uitzetstop asielkinderen blokkeren

VVD blijft uitzetstop asielkinderen blokkeren
21-01-2019 13:34 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De uitzetting van kinderen die al lange tijd in Nederland verblijven maar geen recht hebben op asiel, wordt voorlopig niet stilgelegd. Regeringspartijen ChristenUnie en D66 spraken zich uit voor zo'n uitzetstop, maar coalitiepartner VVD houdt voet bij stuk.

ChristenUnie en D66 dringen aan op een denkpauze, omdat coalitiegenoot CDA zich aan hun zijde heeft geschaard en nu ook een soepeler kinderpardon bepleit. Daardoor hebben zij nu een meerderheid van de Tweede Kamer achter zich.

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff wijst erop dat er altijd kinderen zullen moeten terugkeren naar hun moederland, ook als het kinderpardon zou worden verruimd. "Dus dat moet je niet stopzetten, want dat verlengt alleen maar de onzekerheid.''

Op het gebruikelijke coalitieoverleg maandagochtend stond veel spanning, door de draai van het CDA en het aandringen van ChristenUnie en D66. Maar de VVD maakte al voor aanvang duidelijk dat zij de coalitiegenoten aan de afspraken uit de kabinetsformatie houdt. In het regeerakkoord is vastgelegd dat er niets aan het kinderpardon verandert.

De VVD wil hoe dan ook het onderzoek afwachten dat verantwoordelijk staatssecretaris Mark Harbers, een partijgenoot, heeft ingesteld naar de langdurige asielprocedure voor gezinnen en de kinderpardonregeling. Dijkhoff ziet nog altijd niets in verruiming van de pardonregeling, omdat die andere asielzoekers zou aanmoedigen hun verblijf eindeloos te rekken.

Op het lot van de Armeense familie Grigoryan, die maandagmiddag per vliegtuig naar Armenië moet terugkeren, willen de regeringspartijen niet ingaan. Ze spreken zich "niet uit over individuele gevallen''.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions